CasaBarista Tricolore:

Met de Tricolore proefbestelling kan je eenvoudig kennismaken met onderstaande drie melanges: Rosso Passione, Nero Mistero en de Oro Divino. Proef de nuances, zoek verschillen en laat je verassen. Je reis begint in noord Italië, via de Toscane kust eindigt dit avontuur in het zuidelijkste puntje van de laars. Genietse!

CasaBarista Rosso Passione:

Met deze koffie maak jij een mooie reis naar Italië. Deze krachtige koffie heeft een mix van de beste Afrikaanse robusta’s en volle fruitige arabicas uit Mexico en Ethiopië . Deze volle krachtige melange is niet te donker gebrand om zo de bittere tonen te verfijnen. Een Italiaanse koffie 2.0 Verder brengt deze koffie je de ware pure chocolade smaak wat kruidige tonen en heel op de achtergrond een lichte frisse toon. Met zijn enorme lange nasmaak en zijn krachtige karakter is deze koffie uitstekend voor de ECHTE espresso drinker, stevige koffie drinker en ook nog zeer goed te proeven met een overheerlijke cappuccino of caffe latte.

Zet advies espresso: 24 seconden doorloop (25-30ml) voor een frissere smaak, 28 seconden doorloop voor dat typisch Italiaanse bittere karakter.

Geschikt voor: een zeer krachtige espresso, sterke cappuccino, volle romige lungo, lekkere latte macchiato en voor wie durft, ook de dubbele espresso als boost!

CasaBarista Nero Mistero:

Een lekker stevige koffie die zeer gebalanceerd is en allround. De lekkere Uganda koffie zorgt voor body en pittigheid. Daarnaast geeft de overheerlijk Braziliaanse koffie wat zoetigheid en nootachtige aroma’s en heeft Ethiopische koffie een klein frisje in zich. Colombiaanse en Nicaraguaanse koffies zorgen voor de mysterieuze complexiteit.

Lekkere zachte doch volle koffie met een lekkere lange afdronk. Geniet van deze overheerlijke Nero Mistero.

Zet advies: 23-29 sec doorloop. 23 sec voor de gewaagde frisse espresso en 29 sec voor die donkere chocolade bitters. Alles ertussen in: tja dat zal je zelf gaan ontdekken.

Geschikt voor volle Espresso, espresso macchiato, stevigere cappuccino en een leuk karaktervolle lungo.

CasaBarista Oro Divino:

De naam zegt het al: de gouden goddelijke koffie! Een typische noord Italiaanse koffie: zacht, romig complex maar toch dat lekkere Italiaanse bittertje als karakter. Mexicaanse bonen geven de lekkere body en het kruidige karakter, waar de peruaanse koffies het zachte romige aspect geven, de koffie uit Guatemala een overheerlijke chocolade aroma creëert en de koffie uit Honduras het complexe frisse toontje genereert. Deze koffie is voor de kenner een ware traktatie en zal de “thuis barista” uitdagen om diverse smaaktonen uit deze karaktervolle koffie te halen.

Zet advies: 25-30 sec doorloop.

Geschikt voor complexe Espresso, espresso macchiato, lekkere cappuccino en milde karaktervolle lungo.

Italiaanse espresso, cappuccino & koffie